НачалоНовини 2021/03Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

19.03.2021 - Тържественото отбелязване на Международния ден на горите тази година ще се проведе с официална церемония на 19.03.2021 г. от 11,00 ч.

Генералната асамблея на ООН обявява 21 март за Международен ден на горите (IDF) през 2012 г. Темата за всеки Международен ден на горите се избира от Партньорството за сътрудничество в областта на горите. Тази година тя е „Възобновяване на горите: Път към възстановяване от кризата и благополучие“ като Денят ще бъде отбелязан тържественото с официална церемония на 19.03.2021 г. от 11,00 ч.

Организаторите на събитието са планирали и провеждане на задълбочени технически сесии на теми „По-добро възстановяване: насърчаване на прехода към разцвет на горите в сухите области и агросилвопасторални системи“ и „Устойчиво финансиране за постигане на възстановяване на горите и ландшафта (FLR): превръщане на FLR в реалност“.

Международният ден на горите е една от водещите световни платформи за хората, заинтересовани от горите и климатичните промени. 2021 г. бележи началото на Десетилетието на ООН за възстановяване на екосистемите, а Международният ден на горите отбелязва възстановяването като път към изход от кризата и благополучие.

Повече информация за Международния ден на горите, официалната церемония и техническите сесии, с които ще бъде отбелязано събитието можете да намерите на:

http://www.fao.org/international-day-of-forests/en/

https://youtu.be/qAdlTRpRu-Y  - линк за видео клип