НачалоНовини 2011/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

13.05.2011 - Близо 20 куб. метра незаконна дървесина е задържана при акции на специализираното звено „Горска стража” към ИАГ

При специализирани акции на звено „Горска стража” към Изпълнителната агенция по горите, извършвани в териториалния обхват на РДГ- Берковица, са задържани близо 20 куб. м незаконна дървесина.

На 10 май 2011г. в района на ДГС-Лом близо до с. Долни Цибър, е задържана 3 куб. м незаконно добита строителна дървесина от топола. При направената проверка част от нарушителите са избягали. Инспекторите успяват да задържат един от тях, на който е съставен акт за липса на документ за самоличност. Задържани са и 3 бр. каруци, превозващи дървесината и 3 коня. Съставен е констативен протокол. Незаконно превозваната дървесина, каруците и конете са конфискувани. В акцията са участвали директорът на ДГС-Лом и горски служители. Съставени са актове за нарушения по Закона за горите.    

На 11 май 2011г. инспектори от специализираното звено „Горска стража” извършват проверка на фирмен склад за преработка на дървесина в района на с. Буковец. Установяват се нарушения за съхранение на дървесина без надлежно разрешително. Задържани и конфискувани са 13,25 куб.м немаркирана дървесина за огрев и един товарен автомобил с видинска регистрация, в който са открити 3  куб.м дърва. От склада е иззет и непопълнен дневник за постъпил и експедиран дървен материал. Съставени са три акта за установяване на административни нарушения и един констативен протокол. В акцията са участвали служители на РДГ-Берковица, ДГС-Видин и дознател от РУ „Полиция” - Видин. По случая работи РУ „Полиция” - Видин, образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.235, ал.1 от НК.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност