НачалоНовини 2011/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

08.06.2011 - Възможност за инвестиции за предотвратяване, управление и контрол на горските пожари

На 7 юни в Изпълнителната агенция по горите бяха обсъдени и уточнени на оперативно ниво технически параметри за участие на агенцията в проект на Световната банка, чиято цел е намаляване на емисиите на парникови газове чрез предотвратяване, управление и контрол на горските пожари.
От страна на ИАГ в срещата участваха: главният секретар на агенцията – инж. Валентина Маринова, инж. Тони Кръстев – директор на дирекция "Горска политика и стопански дейности", инж. Спас Тодоров – началник сектор в отдел «Горска политика и международни дейности», Владимир Константинов - държавен експерт в отдел «Опазване на горите», Екатерина Попова - държавен експерт в отдел «Връзки с обществеността и протокол», д-р инж. Ани Петракиева – главен експерт в отдел «Стопанисване, ползване и защита на горите»,  Елена Величкова – старши експерт в отдел “Дейности в горския фонд”.
От страна на Световната банка в срещата участваха: Ахмад Слайби, Андрю Митчел, Йевжин Йесиркенов, Тайсей Мацуки, Улфарт Пол, Юнко Фунаши,  Еолина Милове, Нина Риненбергер.
Срещата бе водена от Йени Кацарска – съветник на министъра на земеделието и храните, координатор на проекта.