НачалоНовини 2011/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

09.06.2011 - Бракониер се опита да подкупи горски служители с 5 000 евро

Вчера вечерта (08 юни 2011г.) към  22.30 часа в местността „Даулите”, намираща се в териториалния обхват на Държавно горско стопанство – Сливен, при проверка на служители от Специализираната група за контрол към Регионалната дирекция по горите (РДГ) – София, са задържани три лица, извършили незаконен отстрел на кошута и предложили подкуп на инспекторите.

Служителите от специализираната група, Георги Дончев, Юсеин Шакиров и Васил Лъжански, забелязват два автомобила, идващи от горски път в местността „Дивеците”. Спират ги и при направената проверка горските служители откриват в багажника на единия автомобил незаконно отстреляна кошута на благороден елен с видимо тегло около 100 кг. Във втория автомобил са открити два бр. ловни карабини.

При извършената проверка в района на престъплението са задържани 56-годишният В.В. от гр.Сливен, 44-годишният И.К. от гр.Сливен и 49-годишният М.Р. от с.Ковачите, Община Сливен. Единият от тях провежда телефонен разговор и след известно време му е доставен плик. След това лицето с инициали В. В. подхвърля пачка с банкноти с номинал от 50 евро в жабката на служебния автомобил на инспекторите, за да не му бъде съставен констативен протокол за неправомерно убития дивеч. По негови думи сумата е в размер на 5 хил. евро (10 хил. лв.).

Горските служители веднага подават сигнал в РУ „Полиция” - Сливен и на мястото на престъплението пристига екип от дознател и 4-ма полицаи. От нарушителите са иззети незаконно отстреляната кошута, две ловни карабини, два патрона и веществени доказателства. Съставен е констативен протокол. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Сливен.