НачалоНовини 2011/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

16.06.2011 - Изпълнителна агенция по горите ще участва в работна среща по Законодателство в областта на семената и растенията в Дрезден

За четвърти пореден път експерти от Изпълнителна агенция по горите ще вземат участие в работна среща на тема: „Законодателство в областта на семената и растенията” на Постоянната работна група „Горски репродуктивни материали” към Европейската комисия. Тя ще се проведе от 20 до 22 юни 2011 г. в гр. Дрезден, Германия.
Заседанието на работната група се провежда всяка година в различна страна членка на Европейския съюз. Основната цел е наблюдение от страна на Европейската комисия и страните - членки на приложението и изпълнението на изискванията на Директива 105/1999/ЕК за търговия на горски репродуктивен материал.
Програмата тази година предвижда представяне на Германската горска служба, дискусии по прилагането на директивата относно търговията на Горски репродуктивни материали, както и информация за прегледа на Общностното законодателство относно търговията на семена и посадъчен материал.