НачалоНовини 2011/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

21.06.2011 - Експерти от Изпълнителната агенция по горите ще представят мерки и планове за действие при управление на риска от наводнения

Мерките са разработени по проект, насочен към практическото използване на мониторинг при управлението на природни бедствия

Изпълнителната агенция по горите /ИАГ/ организира семинар по проект „Практическо използване на мониторинг при управление на природни бедствия – MONITOR ІІ”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма за Югоизточна Европа. На срещата ще бъдат представени основните цели и задачи на проекта. Също така ще бъдат дискутирани въпроси, свързани с информационните източници и заинтересованите страни при управление на природните бедствия. Установяването на необходимия минимален набор данни за изготвяне на карти на риска, планове за действие, както и представянето на първоначално разработени карти на риска от наводнения, също ще бъдат обект на разискванията в рамките на семинара.


Събитието ще се състои на 22 юни 2011 г. от 10.30 часа в Етнографски и архитектурен комплекс – гр. Златоград - (ул. Евгения Пачилова №85, Сивриева къща – конферентна зала)


В семинара ще вземат участие представители на ИАГ, Южноцентрално държавно предприятие със седалище Смолян, Регионалните дирекции по горите в Кърджали и Смолян, РИОСВ-Смолян, РИОСВ-Хасково, Басейновата дирекция Източно беломорски район-МОСВ, Пловдив. Също така ще има участници от областните и общинските администрации от региона.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност