НачалоНовини 2011/08Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

25.08.2011 - Стартира дванадесето издание на Симпозиум за съвременно изкуство “Ломея”, организиран от Дирекция на Природен парк „Русенски Лом” към Изпълнителна агенция по горите

От 26-ти август 2011 г. стартира симпозиума за съвременно изкуство „Ломея”, организиран от Дирекцията на Природен парк „Русенски Лом” под мотото „Нишките, земята листата”.
Станалият вече традиционен, форумът се провежда за дванадесети пореден път на територията на ПП Русенски Лом, като предоставя възможност за изява на талантливи съвременни художници от различни държави.
Тази година връзката между човека и природата ще потърсят творци от Австралия, САЩ, Холандия и България.
По време на престоя си участниците и гостите на форума ще могат да се запознаят с природното и културно-историческо наследство на ПП Русенски Лом, както и с местните традиции и обичай.
На 27 август е предвидено посещение на Ивановските скални църкви, включени в Списъка на световното културно и природно наследство под закрилата на ЮНЕСКО. В един от манастирите, „Грамовец”, ще бъде подредена експозиция от творби на автори от предишни издания на форума.
На 2 септември от 11.00 ч. участниците в „Ломея” 2011 ще подредят творбите си в изложба, чиято сцена ще бъде природата на с. Писанец.
От 3-ти септември, в продължение на месец, инсталациите ще бъдат достъпни в Градската Художествена Галерия – Русе.