НачалоНовини 2011/08Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

30.08.2011 - Служители по горите са заловили двама нарушители на Закона за лова и опазване на дивеча на територията на Регионална дирекция по горите - Сливен

На 29 август 2011 г., около 21.20 ч., след получен сигнал за незаконен лов в землището на гр. Елхово, на територията на Регионална дирекция по горите – Сливен, служители от горската стража предприемат незабавни действия за залавяне на нарушителите. Засечен е джип, който осветява лозов масив около гр. Елхово.

При подадения от страна на проверяващите сигнал за проверка, бракониерите са направили опит да избягат с автомобила. Горските служители, съвместно със служители на РУ на МВР гр. Елхово, са предприели преследване на джипа. След около двадесет минути автомобилът е бил принуден да влезе в път без изход, където е спрян за проверка. При огледа на джипа – „Сузуки Витара”, са открити следи от кръв.

При повторна проверка днес на мястото на нарушението е намерен убит заек, за който се предполага, че е изхвърлен от нарушителите при преследването. 
Двамата бракониери са задържани. По случая е образувано досъдебно производство.