НачалоНовини 2011/03Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

28.03.2011 - 17 –та Международна изложба „Природа, лов и риболов - 2011 година”

За 17-ти пореден път от 30 март до 03 април 2011 г. в Международния панаирен център - гр. Пловдив ще се проведе специализираната изложба “Природа, лов, риболов”. Организатори на мероприятието са Изпълнителна агенция по горите/ Министерство на земеделието и храните и Пловдивския панаир.
Всички посетители, ловци, риболовци и любители на природата ще бъдат изненадани с многобройни атракции, демонстрации и условия за пазаруване на изделия и аксесоари в областта на ловното и риболовно оборудване и екипировка.

На площ от 300 кв. метра Изпълнителна агенция по горите ще изгради в Палата №3 ловна къща за посрещане на гости и място за преговори. Тя ще бъде заобиколена от богата диорама и трофейна изложба. Държавните ловни стопанства ще рекламират екстериорните и трофейни качества на дивеча, ловния, риболовния и алтернативния туризъм в България.

На три отделни търговски щанда ДЛС„Росица”, ДЛС „Балчик” и ДЛС „Чепино” ще привличат интереса на посетителите с дегустация и продажба на продукти от дивечово месо, дрехи за лов, ловни сувенири от рога, осветителни тела и ножове, както и на декоративен посадъчен материал.

Дирекциите на природните паркове ще подредят самостоятелен информационен щанд и ще представят възможности за екотуризъм и живописната ни природа.

За първа година с информационен щанд участие в престижното изложение „Природа, лов и риболов ще вземе и Областна служба „Околна среда и гори” гр. Одрин.

В програмата са предвидени още:  провеждане на семинар за ролята и значението на клъстерите за повишаване конкурентноспособността на икономиката на Европейския съюз, демонстрационни състезания по прецизно рязане на шайби с бензиномоторен трион с участието на ученици от професионални гимназии по горско стопанство и дървообработване, състезания по стрелба и спортен риболов.