НачалоНовини 2011/07Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

12.07.2011 - Дирекцията на Природен парк „Врачански балкан” вече е с обновен посетителски център

Обновеният посетителски център „Прилепа” на Дирекцията на Природен парк „Врачански балкан” към Изпълнителната агенция по горите, беше официално открит днес от заместник кмета на Община Враца Ани Василева и директора на парка инж. Николай Ненчев.

Туристите ще могат да прекарат един вълнуващ ден сред природата, съчетавайки посещението до пещера Леденика с разходка по пътеката „Карст и биоразнообразие”, както и да научат любопитна информация за пещерите на територията на природния парк, сподели инж. Николай Ненчев. Маршрутът е обозначен с нови информационни табла и кътове за отдих, допълни още Ненчев. .

Посетителският център се намира в непосредствена близост до пещера Леденика и се поддържа съвместно от Община Враца и Дирекцията на парка. Това лято всички туристи и жители на Враца ще могат да разгледат постоянната изложба „Спелеология и пещерно дело”, да видят експозиция от пещерни образувания, както и да се запознаят с процеса на карстообразуването.

Нова атракция в центъра са постоянните прожекции на научно – популярни филми на пещерна тематика. В центъра ще могат да се видят и обновените макети на карстовите форми и на Природен парк „Врачански Балкан”. За любителите на природата са подготвени информационни материали и сувенири.