НачалоНовини 2023/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

19.05.2023 - 40 детски творби получиха награди в Националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“

Близо 40 детски творби получиха награди в Националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“ . Той се организира за 28-ма поредна година от ДПП „Шуменско плато“ за да се стимулира детската креативност, свързана с природата. В надпреварата участваха над 220 творби – 31 дигитални, 57 приложни и  70 литературни произведения, както и 65 рисунки.

 „Една от мисиите ни е образователна – да научим децата на богатия животински и растителен свят и да им покажем, че всички ние сме свързани с природата“, отбеляза по време на церемонията по награждаването директорът на парка инж. Красимир Христов.

За пръв път в надпреварата се включиха деца от Радомир, Червен бряг и Бяла. Традиционно силно е участието на ученици от Шумен и Нови пазар. Първите места категорията за дигитални рисунки и презентации са за Денислав Василев от Професионалната гимназия по икономика във Варна и Алейна Реджебова от СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен.

 В категорията за изобразително изкуствоа наградите взеха две шуменки – Мелиса Младенова от Арт школа „Чифлигарови“ и Полина Владиславова от Арт школа ЦПЛР-ОДК. Теодора Тодорова от СУ „Д-р Петър Беров“ в Червен бряг зае първо място при приложните творби, а Андреа Михайлова от ОУ „Хр. Смирненски“, гр. Радомир, беше отличена за литературната си творба. 

Присъстващите бяха поздравени с песни, танц и послания за природата от ученици от СУ „Хан Исперих“ от Нови пазар. 

Наградите са осигурени с помощта на Североизточното държавно предприятие като децата получиха подаръци, ваучери за специализираната книжарница „Пегас“ и рекламни материали от ПП „Шуменско плато“.

Класирането е публикувано на интернет страницата на ДПП „Шуменско плато“

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност